[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1400 ) ::
جلد 5 شماره 3 صفحات 300-294 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر هشت هفته تمرینات هوازی به صورت مجازی بر شادکامی، ارتباطات اجتماعی و پیشرفت تحصیلی در دانش‌آموزان دختر غیرفعال در دوران کرونا
بهروز ابراهیمی ، فروغ الفتی
دانشگاه رازی
چکیده:   (2044 مشاهده)
زمینه و هدف: ورزش و فعالیت بدنی به عنوان یک فعالیت تفریحی و به عنوان یک ابزار آموزشی ـ تربیتی، اهداف روانی ـ اجتماعی گسترده‌ای را به دنبال دارد. هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر 8 هفته تمرین هوازی به صورت مجازی بر شادکامی، ارتباطات اجتماعی و پیشرفت تحصیلی در دختران غیرفعال مدارس متوسطه شهر کرمانشاه در دوران کرونا بود.
روش: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون با گروه کنترل و تجربی است و به لحاظ هدف،کاربردی است. جامعه آماری پژوهش شامل دانش­آموزان همه مدارس متوسطه دخترانه شهر کرمانشاه می باشند که تعداد 140 دانش‌آموز دختر غیرفعال بر مبنای پرسشنامه بین‌المللی فعالیت بدنی و به صورت تصادفی خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب و در دو گروه 70 نفری کنترل و تجربی قرار گرفتند. در مرحله پیش‌آزمون، پرسشنامه‌های عملکرد تحصیلی تیلور و همکاران، پرسشنامه شادکامی آکسفورد و آزمون مهارت­های اجتماعی ریجیو بین دانش‌آموزان مورد مطالعه توزیع شد و سپس آزمودنی‌های گروه آزمایش به مدت 8 هفته و در هر هفته سه جلسه تمرینات ورزشی را انجام دادند. یافته‌های پژوهش با استفاده از کوواریانس چند متغیره و نرم­افزار 20spss پردازش شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مداخله مبتنی بر 8 هفته تمرین هوازی به صورت مجازی، منجر به تفاوت معنی‌داری بین گروه‌های تجربی و کنترل در میزان شادکامی و بین دو گروه تجربی و کنترل در میزان شادکامی (66/11=F و 030/0= (p و عملکرد تحصیلی (201/4=F و 042/0= (p شد؛ اما بین دو گروه تجربی و کنترل در ارتباط اجتماعی (05/0 > P) تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: شرکت در تمرینات ورزشی به صورت مجازی نیز می‌تواند در شرایط‌های سخت مانند کرونا، باعث ایجاد حس وابستگی و تعلق در دانش‌آموزان شود که این حس باعث می­شود فرد احساس ذهنی شادی داشته باشد و بر عملکرد تحصیلی او نیز تأثیر مثبت بگذارد.
واژه‌های کلیدی: ارتباط، پیشرفت تحصیلی، خوشبختی، ورزش‌های هوازی
متن کامل [PDF 309 kb]   (507 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/6/16 | پذیرش: 1400/9/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/8/29 | انتشار: 1400/9/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi B, Olfati F. The Effect of Eight Weeks of Virtual Aerobic Exercise on Happiness, Social Communication and Academic Achievement in Inactive Female Students During Corona. Iran J Cult Health Promot 2021; 5 (3) :294-300
URL: http://ijhp.ir/article-1-415-fa.html

ابراهیمی بهروز، الفتی فروغ. اثر هشت هفته تمرینات هوازی به صورت مجازی بر شادکامی، ارتباطات اجتماعی و پیشرفت تحصیلی در دانش‌آموزان دختر غیرفعال در دوران کرونا. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (3) :294-300

URL: http://ijhp.ir/article-1-415-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 3 - ( پاييز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645