[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 446-440 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حکمرانی بهداشت محیط: تحلیل مصوبات و پیامدها
پرویز نوروزمهر ، محمد اسماعیل مطلق ، زهرا عبدالهی ، مژگان عین اللهی ، فاطمه طاهری ، فریبا خلیلی ناجی ، حمید اخوان
دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
چکیده:   (561 مشاهده)
زمینه و هدف: حکمرانی در بهداشت محیط یک موضوع حائز اهمیت در ارتقاء سلامت عمومی افراد جامعه است. این حکمرانی شامل مدیریت و نظارت بر عوامل محیطی است که می‌توانند بر سلامت انسان تأثیر بگذارند. شورای عالی سلامت و امنیت غذایی به عنوان یک نهاد کلیدی در این زمینه، نقش بسزایی دارد.
روش: مطالعه حاضر به بررسی مصوبات شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حیطه بهداشت محیط پرداخته شده است. این مطالعه با بررسی اسناد و مصوبات در بازه زمانی بیست ساله شورای عالی سلامت و امنیت غذایی (1402-1382) و تحلیل کمی و کیفی آنها در زمینه‌های مختلف بهداشت محیط انجام شد.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که از مجموع 140 بند مصوب شده در دوره بیست ساله، 22 درصد به حیطه‌های مختلف بهداشت محیط اختصاص دارد. بیشترین درصد مصوبات مربوط به ایمنی و بهداشت مواد غذایی (29 درصد) است. 7 درصد مصوبات مربوط به آلودگی هوا و 26 درصد مربوط به کیفیت آب و مدیریت فاضلاب است. از سایر مصوبات مهم در زمینه بهداشت محیط، راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات بهداشت محیط کشور و تصویب استانداردهای پیوست سلامت است. بیشترین تعداد مصوبات مربوط به دولت نهم و دهم است. در بازه زمانی بررسی شده 18جلسه برگزار شده است که نشان‌دهنده کمبود برگزاری جلسات است.
نتیجه‌گیری: این آمار ارتباط مستقیم به اهمیت بهداشت محیط در سیاست‌گذاری‌های بهداشتی و تأثیر آن بر سلامت عمومی، کیفیت زندگی و امنیت غذایی دارد. با تدوین سیاست‌ها و برنامه‌های جامع، افزایش هماهنگی بین‌بخشی، این شورا می‌تواند به بهبود وضعیت بهداشت محیط و رفع چالش­های آن کمک نماید.
واژه‌های کلیدی: ارتقای سلامت، امنیت غذایی، بهداشت محیط‌زیست، حکمرانی، سیاست‌گذاری
متن کامل [PDF 651 kb]   (147 دریافت)    
نامه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/19 | پذیرش: 1403/12/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/12/28 | انتشار: 1403/12/28
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Norouzmehr P, Motlagh M E, Abdollahi Z, Eynollahi M, Taheri F, Khalili F et al . The Role of the Supreme Council of Health and Food Security in Environmental Health Governance: Approvals and Consequences. Iran J Cult Health Promot 2025; 8 (4) :440-446
URL: http://ijhp.ir/article-1-1038-fa.html

نوروزمهر پرویز، مطلق محمد اسماعیل، عبدالهی زهرا، عین اللهی مژگان، طاهری فاطمه، خلیلی ناجی فریبا و همکاران.. نقش شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حکمرانی بهداشت محیط: تحلیل مصوبات و پیامدها. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1403; 8 (4) :440-446

URL: http://ijhp.ir/article-1-1038-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4713