[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1401 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 442-432 برگشت به فهرست نسخه ها
راهکارها و اقدامات ارتقای امنیت غذا و تغذیه
زهرا عبداللهی ، الناز جعفروند ، مینا مینایی ، فرزانه صادقی قطب آبادی ، شیرین سیدحمزه ، ابوالقاسم جزایری ، هدایت حسینی ، مجید حاجی‌فرجی
گروه علمی علوم بهداشت و تغذیه، فرهنگستان علوم پزشکی، تهران، ایران
چکیده:   (1371 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تعیین راهکارها و اقدامات ضروری برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه و بهره‌مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی انجام شد.
روش: مطالعه حاضر یک بررسی کیفی است که داده‌ها از طریق بررسی متون و مصاحبه انفرادی با سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و مدیران بخش‌های دست‌اندرکار در امنیت غذا و تغذیه انجام شده است. مهمترین عوامل تعیین‌کننده ناامنی غذایی در ایران به روش دلفی تعیین شد. تحلیل و آنالیز بخش کیفی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA10 انجام شد.
یافته‌ها: براساس نظرات مصاحبه شوندگان مهم‌ترین عامل مؤثر بر امنیت غذا و تغذیه، دسترسی اقتصادی بیان شد و چهار عامل شکاف درآمدی، نبود متولی مشخص امنیت غذا و تغذیه در کشور، فقر و درآمد پایین خانوار و توجه نکردن به پایداری سیستم‌های تولید مواد غذایی دارای بالاترین امتیاز بودند. راهکارهای پیشنهادی ارتقای امنیت غذا و تغذیه در حوزه‌های دسترسی فیزیکی، دسترسی اقتصادی، ایمنی مواد غذایی، دسترسی به ریزمغذی‌ها، ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه‌ای، دسترسی به خدمات بهداشتی-تغذیه‌ای و تأمین پایدار غذا بدست آمد.
نتیجه‌گیری: دسترسی اقتصادی و قدرت خرید مردم یک عامل مهم در امنیت غذایی درحال‌حاضر محسوب می‌شود. سیاست‌های غذا و تغذیه باید به‌گونه‌ای تدوین شوند که باعث بهبود دسترسی اقتصادی به غذا و پایداری در نظام تولید غذا،‏ تولید محصولات غذایی سلامت محور و ارتقاء فرهنگ و سواد غذا و تغذیه شود.
واژه‌های کلیدی: ارزیابی تغذیه، تأمین مواد غذایی، دسترسی اقتصادی، سیاست تغذیه
متن کامل [PDF 423 kb]   (371 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/9 | پذیرش: 1401/6/16 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/9/7 | انتشار: 1401/9/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi Z, Jafarvand E, Minayi M, Sadeghi Ghotabadi F, Seyedhamzeh S, Jazayeri A, et al . Strategies and Actions to Promote Food and Nutrition Security. Iran J Cult Health Promot 2022; 6 (3) :432-442
URL: http://ijhp.ir/article-1-610-fa.html

عبداللهی زهرا، جعفروند الناز، مینایی مینا، صادقی قطب آبادی فرزانه، سیدحمزه شیرین، جزایری ابوالقاسم، و همکاران.. راهکارها و اقدامات ارتقای امنیت غذا و تغذیه. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1401; 6 (3) :432-442

URL: http://ijhp.ir/article-1-610-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاييز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645