[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 156-149 برگشت به فهرست نسخه ها
سیاست‌های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تأثیر چالش‌های همه‌گیری کووید-19
حمید بهلولی*
چکیده:   (220 مشاهده)
زمینه و هدف: در دوران همه‌گیری کووید-19 امنیت غذایی بخصوص در کشورهای درحال توسعه کاهش یافته است و آثار سوء آن بر سلامت مردم این کشورها نمودار شده است. هدف این مقاله جلب توجه سیاست‌گذاران و دست اندرکاران برای درک واقعیت‌های زمینی- زیستی و مخاطرات رو به تزاید ناامنی غذایی خصوصا در دوره همه‌گیری بر سلامت و امنیت ملی در جهت اقدام مناسب است. در این نوشتار به نقش حکمرانی و سطوح مختلف سیاست‌گذاری در ارتقای امنیت غذایی پرداخته می‌شود.
روش: این مقاله با روش بررسی ادبیات حیطه مورد نظر Scoping Review و برداشت آزاد Free perception از مستندات علمی و گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی به همراه تلخیص و ترجمه و تحلیل تهیه شده است.
یافته‌ها: عوامل مؤثر بر ناامنی غذایی مانند چالش‌های زیست محیطی، سیاسی، اجتماعی، رشد جمعیت و همه‌گیری کووید-19 در روند جهانی امنیت غذایی معرفی شده است. مسایل مبتلابه کشورهای در حال توسعه در موضوع امنیت غذایی بحث شده و سیاست‌های راهبردی توسعه امنیت غذایی در کشورتحلیل شده است.
نتیجه‌گیری: جهان به سمت ناامنی غذایی بیشتر در حرکت است و همه‌گیری کووید-19 این روند را تشدید کرده است. کشورهای در حال توسعه با ریسک ناامنی غذایی بیشتری در آینده مواجه خواهند شد. امنیت سلامت نیازمند امنیت غذایی است و به منظور دستیابی به امنیت غذایی به هم‌افزایی و انسجام بیشتر در تدوین و اجرای سیاست‌ها در بخش‌های مختلف نیاز است که توسط سرمایه‌گذاری‌های استراتژیک بیشتری از دو بخش دولتی و خصوصی می‌بایست پشتیبانی شود. پیش نیاز امنیت غذایی، امنیت آب است و کشور ما برای عبور از بحران‌ها و تأمین حکمرانی امنیت غذایی،‌ امنیت آب و امنیت سلامت نیازمند درک عمیق امنیت همبسته نظام‌مند و ایجاد انسجام سیاستی است.
واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، سیاست تغذیه، کشورهای درحال‌توسعه، کووید-19
متن کامل [PDF 312 kb]   (68 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/3/31 | پذیرش: 1401/3/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/3/31 | انتشار: 1401/3/31
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Food Security and Nutrition Policies in the World and in Iran: View on the Impact of the Covid-19 Epidemic Challenges. 3. 2022; 6 (1) :149-156
URL: http://ijhp.ir/article-1-558-fa.html

بهلولی حمید. سیاست‌های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تأثیر چالش‌های همه‌گیری کووید-19. 1. 1401; 6 (1) :156-149

URL: http://ijhp.ir/article-1-558-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4422