[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 496-489 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با معنادرمانی بر پریشانی روان‌شناختی و امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان سینه با پیگیری سه ماهه
مجید صفاری‌نیا ، مرضیه رمضانی‌شیرین ، زهرا سلگی
روان‌شناسی، دانشگاه پیام‌نور، تهران، ایران
چکیده:   (2401 مشاهده)
زمینه و هدف: تشخیص سرطان سینه مشکلات روان‌شناختی زیادی را به وجود می‌آورد. هدف این مطالعه مقایسه اثربخشی درمان پذیرش و تعهد با معنادرمانی بر پریشانی روان‌شناختی و امید به زندگی زنان مبتلا به سرطان سینه بود.
روش: پژوهش حاضر از نوع آزمایشی و طرح مطالعه از نوع پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون با گروه شاهد بود. جامعه‌ آماری شامل تمامی مراجعان بیمار مبتلا به سرطان سینه بیمارستان امام رضا (ع) شهر کرمانشاه در سال 1399 بودند که از طریق نمونه‌گیری هدفمند 30 نفر از بیماران به صورت تصادفی انتخاب شدند و در سه گروه درمان پذیرش و تعهد، معنادرمانی و گروه شاهد قرار گرفتند. مداخله پذیرش و تعهد و مداخله معنادرمانی هر کدام 8 جلسه بودند که به صورت گروهی و هفتگی برای گروه‌های آزمایش اجرا شدند. برای ارزیابی متغیرهای پژوهش از پرسشنامه‌های اطلاعات جمعیت‌شناختی، پرسشنامه پریشانی روان‌شناختی و پرسشنامه امید به زندگی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از روش‌های تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی با کمک نرم افزار SPSS-21 انجام شد.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که تفاوت معناداری در بین اثرات درمان پذیرش و تعهد، معنادرمانی و گروه شاهد در متغیر پریشانی روان‌شناختی در سطح معناداری (023/0)P و مؤلفه‌های امید به زندگی در سطوح معناداری (005/0)P تا (026/0)P وجود دارد. همچنین نتایج آزمون‌های تعقیبی بیانگر آن است که درمان پذیرش و تعهد نسبت به معنادرمانی و گروه شاهد، بیشترین اثرات درمانی را بر بهبود پریشانی روان‌شناختی و امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان سینه داشته است. پیگیری سه ماهه نشانگر پایداری نسبی نتایج مطالعه بود.
نتیجه‌گیری: درمان پذیرش و تعهد بیشتر از معنادرمانی باعث کاهش پریشانی روان‌شناختی و ارتقای امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان سینه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: پذیرش و تعهد درمانی، روان درمانی، زجر روانی، سرطان‌های پستان، متوسط طول عمر
متن کامل [PDF 282 kb]   (734 دریافت)    
نامه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/10/14 | پذیرش: 1400/10/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/12/1 | انتشار: 1400/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saffarinia M, Ramezani Shirin M, Solgi Z. Effectiveness of Commitment and Logotherapy on Psychological Distress and Life Expectancy of Breast Cancer Patients. Iran J Cult Health Promot 2022; 5 (4) :489-496
URL: http://ijhp.ir/article-1-490-fa.html

صفاری‌نیا مجید، رمضانی‌شیرین مرضیه، سلگی زهرا. مقایسه اثربخشی درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد با معنادرمانی بر پریشانی روان‌شناختی و امید به زندگی بیماران مبتلا به سرطان سینه با پیگیری سه ماهه. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (4) :489-496

URL: http://ijhp.ir/article-1-490-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660