[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 63-59 برگشت به فهرست نسخه ها
پارادایم کیفی درمطالعات حوزه سلامت و کاربرد آن در نظریه پردازی
حمیدرضا خانکه
چکیده:   (3776 مشاهده)
زمینه و هدف: پارادایم کیفی متمرکز بر پدیده های اجتماعی و مطالعه این پدیده ها از منظر افرادیست که آنها را تجربه کرده اند. در حوزه سامت استفاده از روش ها و پارادایم مناسب در شناخت پدیده های پیچیده و وابسته به فرهنگ جامعه می تواند در جهت ارتقاء سلامت جامعه در کلیه ابعاد تاثیر گذار باشد. هدف از انجام تحقیق شناخت ابعاد مختلف پدیده ها به منظور کشف حقایق و توصیف، تشریح، تبیین، پیش بینی و کنترل پدیده ها می باشد.
روش کار: این مقاله سعی دارد بر اساس مرور انتخابی منابع معتبر روش شناسی یکفی و تجارب نویسنده در طراحی و اجرای مطالعات کیفی به بررسی کاربرد مطالعات کیفی در نظریه پردازی در نظام سلامت بپردازد.
یافته ها: رویکرد سلامت مبتنی بر شواهد، زمینه را برای انجام مطالعات مختلف فراهم نموده است. قالب مطالعات بر اساس پارادایم اثبات گرایی و به منظور کشف حقایق قابل تعمیم طراحی و اجرا می گردد. در صورتیکه سلامت و پدیده های مرتبط با آن ذهنی، پیچیده، وابسته به بستر و فرهنگ بوده و درک عمیق آنها اولین و پایه ای ترین گام در طراحی مداخلات اصلاحی می باشد. پارادایم کیفی و روش های وابسته به آن می تواند امکان درک عمیق پدیدههای مرتبط با سلامت را از طریق شناخت تجارب انسانی و معانی تجارب آنها فراهم نموده و در نهایت در شرایطی که پدیده مسئله محور، پیچیده، فرایندی و متاثر از فرهنگ و بستر اجتماعی باشد با استفاده از روش نظریه بستر زاد میتوان نظریه های میان دامنه داده بنیاد تولید نمود. نظریه های میان دامنه تصویری واضح، جامع و شفاف از پدیدههای سلامتی ارائه داده که به کمک آنها می توان فهمید مردم با مشکلات سلامتی خود چگونه برخورد کرده و چه نتایجی حاصل می شود.
نتیجه گیری: به کمک تصور جامع و واضح حاصل از مطالعات نظریه پردازی، امکان انجام مداخلات موثر و سازگار با فرهنگ فراهم شده و می توان ضمن ارتقای سلامت همه جانبه مردم، سلامت جامعه محور را نیز توسعه داد. توصیه می شود با تولید نظریه های میان دامنه بستر زاد ضمن شناخت عمیق واکنش ها مردم به چالش های سلامتی زمینه توسعه خدمات سلامتی مبتنی بر نیاز واقعی جامعه فراهم میگردد.
متن کامل [PDF 647 kb]   (2661 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/3/3 | انتشار: 1397/3/3
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


خانکه حمیدرضا. پارادایم کیفی درمطالعات حوزه سلامت و کاربرد آن در نظریه پردازی . نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1396; 1 (1) :59-63

URL: http://ijhp.ir/article-1-28-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645