تکهای فراموش شده از پازل شبکههای بهداشتی درمانی کشور
|
ربابه شیخالاسلام |
|
|
چکیده: (1990 مشاهده) |
دسترسی به غذای مقرونبهصرفه و مغذی در مناطق کم برخوردار، آموزش و توجه به انتخابهای غذایی مردم برای کاهش سوءتغذیه و پیشگیری از انواع بیماریهای متابولیک، یکی از مسائل مهم در تأمین سلامت جامعه است. تلاش برای کسب مشارکت و همکاری سازمانهای متولی غذا، کشاورزی، بازرگانی، صدا و سیما و... و تشکیل کارگروههای اضطراری به منظور تدوین راهکارهای اجرایی برای سازماندهی امنیت غذایی پایدار و تصحیح فرهنگ غذایی هدف این نوشتار است. متأسفانه یکی از اجزای مراقبتهای بهداشتی اولیه، عرضه غذا و تغذیه مناسب به عنوان یک قطعه از پازل شبکههای بهداشتی درمانی اجرایی نشده است تا متولیان سلامت وجود و عرضه غذا را در منطقه مورد پایش قراردهند. با وجود تلاش 50 ساله گروهی از خبرگان تغذیه کشور و موفقیت در کسب حمایت قانونگذاران برای ایجاد قوانین لازم و بسترهای فرابخشی برای حل مشکلات عرصه غذا و تغذیه و در قوانین موجود از ماده 197 قانون برنامه سوم توسعه، ماده 84 قانون برنامه چهارم توسعه تا سند چشمانداز ایران در افق 1404 و سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که همه به سلامت، رفاه و امنیت غذایی تأکید دارند و همکاریهای مشترک فرابخشی از طریق ادغام دو شورا و تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذا و تغذیه با حضور 15 وزیر و به ریاست رییس جمهور و حتی شروع به کار 15 ساله این شورا، در زمینه امنیت غذایی، فرهنگسازی تغذیه صحیح، سلامت غذا از مزرعه تا سفره، هنوز بیماریهای ناشی از کمبودهای غذایی وجود دارد و هجمه سنگین بیماریهای متابولیک نیز در این مدت به آن اضافه شده است. برای همکاریهای بین وزارتخانهای به منظور نهادینه کردن امنیت غذایی راه درازی در پیشروست و نظام سلامت که هزینههای ناامنی غذایی و شیوع بیماریهای متابولیک ناشی از تغذیه نامناسب را میپردازد باید پیشگام اقدامات عملی فرابخشی شود. |
|
واژههای کلیدی: تأمین مواد غذایی، حق دسترسی به غذا، رژیم غذایی سالم، کمکهای غذایی، مراقبتهای بهداشتی اولیه |
|
متن کامل [PDF 254 kb]
(443 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروري |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/8/26 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1399/6/31
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|