[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 187-183 برگشت به فهرست نسخه ها
تکه‌ای فراموش شده از پازل شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور
ربابه شیخ‌الاسلام
چکیده:   (1990 مشاهده)
دسترسی به غذای مقرون‌به‌صرفه و مغذی در مناطق کم برخوردار، آموزش و توجه به انتخاب‌های غذایی مردم برای کاهش سوءتغذیه و پیشگیری از انواع بیماری‌های متابولیک، یکی از مسائل مهم در تأمین سلامت جامعه است. تلاش برای کسب مشارکت و همکاری سازمان‌های متولی غذا، کشاورزی، بازرگانی، صدا و سیما و... و تشکیل کارگروه‌های اضطراری به منظور تدوین راهکارهای اجرایی برای سازمان‌دهی امنیت غذایی پایدار و تصحیح فرهنگ غذایی هدف این نوشتار است. متأسفانه یکی از اجزای مراقبت‌های بهداشتی اولیه، عرضه غذا و تغذیه مناسب به عنوان یک قطعه از پازل شبکه‌های بهداشتی درمانی اجرایی نشده است تا متولیان سلامت وجود و عرضه غذا را در منطقه مورد پایش قراردهند. با وجود تلاش 50 ساله گروهی از خبرگان تغذیه کشور و موفقیت در کسب حمایت قانون‌گذاران برای ایجاد قوانین لازم و بسترهای فرابخشی برای حل مشکلات عرصه غذا و تغذیه و در قوانین موجود از ماده 197 قانون برنامه سوم توسعه، ماده 84 قانون برنامه چهارم توسعه تا سند چشم‌انداز ایران در افق 1404 و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که همه به سلامت، رفاه و امنیت غذایی تأکید دارند و همکاری‌های مشترک فرابخشی از طریق ادغام دو شورا و تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذا و تغذیه با حضور 15 وزیر و به ریاست رییس جمهور و حتی شروع به کار 15 ساله این شورا، در زمینه امنیت غذایی، فرهنگ‌سازی تغذیه صحیح، سلامت غذا از مزرعه تا سفره، هنوز بیماری‌های ناشی از کمبودهای غذایی وجود دارد و هجمه سنگین بیماری‌های متابولیک نیز در این مدت به آن اضافه شده است. برای همکاری‌های بین وزارتخانه‌ای به منظور نهادینه کردن امنیت غذایی راه درازی در پیش‌روست و نظام سلامت که هزینه‌های ناامنی غذایی و شیوع بیماری‌های متابولیک ناشی از تغذیه نامناسب را می‌پردازد باید پیشگام اقدامات عملی فرابخشی شود.
واژه‌های کلیدی: تأمین مواد غذایی، حق دسترسی به غذا، رژیم غذایی سالم، کمک‌های غذایی، مراقبت‌های بهداشتی اولیه
متن کامل [PDF 254 kb]   (443 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/26 | پذیرش: 1399/6/31 | انتشار: 1399/6/31
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Missing Link in Iran’s Health Care Network. Iran J Cult Health Promot 2020; 4 (2) :183-187
URL: http://ijhp.ir/article-1-276-fa.html

شیخ‌الاسلام ربابه. تکه‌ای فراموش شده از پازل شبکه‌های بهداشتی درمانی کشور. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1399; 4 (2) :183-187

URL: http://ijhp.ir/article-1-276-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645