[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 398-393 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مؤلفه‌های تحول نظام سلامت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ‌ایران
محمد عظیمی
چکیده:   (1966 مشاهده)
زمینه و هدف: قانون اساسی، سلامت را حقی همگانی می‌شمرد و برخورداری از یک زندگی سالم، مولد و با کیفیت، توأم با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی، حقی است همگانی که مسئولیت و تولیت آن برعهده دولت‌ها است و پیش‌شرط تحقق توسعه پایدار است. بنابراین هدف این پژوهش بررسی مؤلفه‌های تحول نظام سلامت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ‌ایران است.
روش: در این مطالعه توصیفی از روش تحلیل محتوا استفاده شده است. ابزار پژوهش "آنتروپی شانون"(Shanon Entropy) بود که پردازش داده‌ها را در بحث تحلیل محتوا با نگاه جدید و به صورت کمی و کیفی مطرح می‌کند. آنتروپی در تئوری اطلاعات، شاخصی است برای اندازه‌گیری عدم اطمینان که به وسیله یک توزیع احتمال بیان می شود. روایی محتوایی این پژوهش نیز توسط 12 نفر از متخصصان علوم تربیتی و 8 نفر از متخصصان آموزش بهداشت تأیید شد که محتوای طرح از نظر پاسخگو(متن قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران) و دوازده مؤلفه اصلی و 58 مؤلفه فرعی آموزش بهداشت و حفظ و تأمین ارتقای سلامت مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج تحلیل محتوای آنتروپی شانون نشان دادکه از بررسی کل متن قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران مؤلفه مربوط به سلامت روان با 23 مورد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده، و کمترین مقدار مربوط به سلامت محیط، سلامت محیط زیست و معلولیت با (0) فراوانی است. و از مجموع 43 فراوانی مؤلفه‌های سلامت در قانون اساسی، 1 مورد به سلامت جسم، 4 مورد به سلامت تغذیه، (0) مورد به سلامت محیط، (0) مورد به سلامت محیط زیست، 8 مورد به سلامت خانواده، 1 مورد به حوادث ایمنی، 1 مورد به تحرک بدنی، 23 مورد به سلامت روانی، 2 مورد به پیشگیری از رفتار‌های پرخطر، 1 مورد به کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، (0) مورد به معلولیت، 2 مورد به بهداشت عمومی‌ و بهداشت مدرسه، اشاره شده است از رفتار‌های پرخطر، 11 مورد به کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، 16 مورد به معلولیت، 17 مورد به بهداشت عمومی ‌و بهداشت مدرسه، اشاره شده است.
نتیجه‌گیری: یافته‌های حاصل از فراوانی مؤلفه‌ها نشان می‌دهد که بیشترین ضریب اهمیت در بین مؤلفه‌های سلامت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ‌ایران مربوط به مؤلفه‌های سلامت روانی مجموعاً (0/0+ 13/0+ 21/0+ 13/0+ 07/0+ 16/0) با مقدار (72/0) و کمترین ضریب اهمیت به سلامت جسم، سلامت محیط، سلامت محیط زیست، حوادث ایمنی، تحرک بدنی، پیشگیری از رفتار‌های پرخطر، کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها و معلولیت مجموعا با مقدار (0) است.
واژه‌های کلیدی: آموزش، ایران، برنامه‌ریزی بهداشتی، سازمان‌های برنامه‌ریزی بهداشت
متن کامل [PDF 335 kb]   (417 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/7/21 | پذیرش: 1398/12/29 | انتشار: 1398/12/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigating the Potential for Amending the Healthcare System in the Constitution of the Islamic Republic of Iran. Iran J Cult Health Promot 2020; 3 (4) :393-398
URL: http://ijhp.ir/article-1-245-fa.html

عظیمی محمد. بررسی مؤلفه‌های تحول نظام سلامت در قانون اساسی جمهوری اسلامی ‌ایران. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1398; 3 (4) :393-398

URL: http://ijhp.ir/article-1-245-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645