[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 251-243 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل چالش‌ها و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران
مبینا زین العابدینی ، مرضیه زارع ، کامران باقری لنکرانی ، لیلا آزادبخت
دپارتمان تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده:   (1457 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تحلیل چالش‌های موجود و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران انجام شد.
روش: مطالعه حاضر، یک مطالعه مروری(Review)است که از طریق مرور متون علمی موجود در حوزه امنیت غذایی و سیاست‌گذاری غذا و تغذیه با بررسی منابع معتبر در پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی نظیر؛PubMed, google scholar, SID, WOSو استفاده از کلیدواژه‌های امنیت غذایی، امنیت تغذیه، چالش‌های امنیت غذایی، راهکار، ایران، جهان،food security, nutrition security, challenges, solutionsانجام شد.
یافته‌ها: کشاورزی، بلایای طبیعی، عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و شاخص کیفیت رژیم غذایی از عوامل اثرگذار بر امنیت غذایی هستند. توجه به کیفیت رژیم غذایی افراد، اجرای سیاست‌های غنی‌سازی مواد غذایی و مکمل یاری، ارائه جایگزین‌های مناسب برای مواد غذایی که کمتر در دسترس اقشار آسیب‌پذیر و محروم قرار دارند، اجرای راهکارهای مناسب ارائه شده و آموزش صحیح تغذیه توسط سازمان های معتبر ضروری است.
نتیجه‌گیری: به‌تازگی مفهوم توسعه پایدار بسیار مورد توجه کشورها به‌ویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران قرار گرفته است. یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار، امنیت غذایی است که برای ریشه­کن کردن گرسنگی و ناامنی غذایی از کشور، اقدامات همه‌جانبه نیاز است.
واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، ایران، تأمین مواد‌ غذایی، توسعه پایدار، سیاست تغذیه
متن کامل [PDF 328 kb]   (363 دریافت)    
نامه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/28 | پذیرش: 1402/6/31 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/6/29 | انتشار: 1402/6/30
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zeinalabedini M, Zare M Z, Bagheri-lankarani K, Azadbakht L. Analysis of Challenges and Identification of Solutions to Improve Food and Nutrition Security in Iran. Iran J Cult Health Promot 2023; 7 (2) :243-251
URL: http://ijhp.ir/article-1-725-fa.html

زین العابدینی مبینا، زارع مرضیه، باقری لنکرانی کامران، آزادبخت لیلا. تحلیل چالش‌ها و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1402; 7 (2) :243-251

URL: http://ijhp.ir/article-1-725-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4710