دپارتمان تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران
چکیده: (1457 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تحلیل چالشهای موجود و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران انجام شد. روش: مطالعه حاضر، یک مطالعه مروری(Review)است که از طریق مرور متون علمی موجود در حوزه امنیت غذایی و سیاستگذاری غذا و تغذیه با بررسی منابع معتبر در پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی نظیر؛PubMed, google scholar, SID, WOSو استفاده از کلیدواژههای امنیت غذایی، امنیت تغذیه، چالشهای امنیت غذایی، راهکار، ایران، جهان،food security, nutrition security, challenges, solutionsانجام شد. یافتهها: کشاورزی، بلایای طبیعی، عوامل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و شاخص کیفیت رژیم غذایی از عوامل اثرگذار بر امنیت غذایی هستند. توجه به کیفیت رژیم غذایی افراد، اجرای سیاستهای غنیسازی مواد غذایی و مکمل یاری، ارائه جایگزینهای مناسب برای مواد غذایی که کمتر در دسترس اقشار آسیبپذیر و محروم قرار دارند، اجرای راهکارهای مناسب ارائه شدهو آموزش صحیح تغذیه توسط سازمان های معتبر ضروری است. نتیجهگیری: بهتازگی مفهوم توسعه پایدار بسیار مورد توجه کشورها بهویژه کشورهای در حال توسعه مانند ایران قرار گرفته است. یکی از ارکان اصلی توسعه پایدار، امنیت غذایی است که برای ریشهکن کردن گرسنگی و ناامنی غذایی از کشور، اقدامات همهجانبه نیاز است.
Zeinalabedini M, Zare M Z, Bagheri-lankarani K, Azadbakht L. Analysis of Challenges and Identification of Solutions to Improve Food and Nutrition Security in Iran. Iran J Cult Health Promot 2023; 7 (2) :243-251 URL: http://ijhp.ir/article-1-725-fa.html
زین العابدینی مبینا، زارع مرضیه، باقری لنکرانی کامران، آزادبخت لیلا. تحلیل چالشها و شناسایی راهکارها برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه در ایران. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1402; 7 (2) :243-251