[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 468-462 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل شبکه‌های اجتماعی پنهان آثار، گستره جهانی و ‌آینده آن در ‌ایران
زهرا فضلعلی ، سیدعلی رحمان‌زاده ، نوروز هاشم‌زهی
گروه علوم ارتباطات اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال
چکیده:   (16421 مشاهده)
زمینه و هدف: ‌این مقاله پژوهشی است در حوزه آسیب‌شناسی سلامت اجتماعی (نقش شبکه تاریک در تعامل ارتباطات انسانی و‌ ایجاد فرهنگ مشترک)، سلامت روان (تأثیر ‌این شبکه‌ها بر روی مواردی مانند اعتمادبه‌نفس و ‌ایجاد افسردگی و اختلالات روانی) و حوزه سلامت جسم (آسیب‌های استفاده‌ از شبکه تاریک بر جسم). در این پژوهش علاوه بر بررسی ساختار شبکه‌های اجتماعی وب پنهان و وب تاریک و فعالیت‌های قانونی و غیرقانونی داخلی در حال انجام آنها، به ارزیابی محتوای ‌این شبکه‌های اجتماعی پنهان و آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و امنیتی ‌این شبکه‌ها در دنیا می‌پردازد. در نهایت ‌این سؤال اساسی مطرح است که آثار، گستره و ‌اینده شبکه‌های اجتماعی پنهان در جهان و‌ ایران چیست؟
روش: در ‌این پژوهش کیفی، از راهبرد «روش اسنادی تاریخی» استفاده شده و جامعه آماری آن شامل تمامی‌ اسناد (کتاب‌ها، مقالات، و تحقیقات معتبر داخلی و خارجی) است که درباره شبکه‌های اجتماعی پنهان پژوهش و بحث کرده است. روشی که برای تحلیل داده‌های ‌این تحقیق به کار برده شده است، تحلیل تماتیک و شیوه‌ای که برای تحلیل تماتیک در ‌این پژوهش قابل توجه قرار گرفته، شیوه ولکات بوده است.
یافته‌ها: فضای ناشناخته و تاریک وب، همانند سطح وب، دارای آثار مثبت و منفی بسیاری است که تاکنون در سطح جهانی کمتر به آنها پرداخته شده و در سطح جامعه‌ ایران نیز تقریباً ناشناخته باقی مانده است. در ‌این تحقیق، آثار فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی به عنوان مضامین اصلی در نظر گرفته شده است.
نتیجه‌گیری: فضای مجازی مانند فضای واقعی نیازمند فرهنگ است. ضروری است به ‌این فناوری با نگاه فرصت‌سازی نگریست و علاوه بر آموزش‌های لازم به کاربران برای ورود به فضای شبکه تاریک، سیاست‌های فرهنگی جامعه برای استفاده صحیح از آن را تطبیق داده تا کمتر شاهد آسیب‌پذیری در ‌این زمینه باشیم. باتوجه به روند رو به رشد ارتباطات گمنام در شبکه‌های اجتماعی مجازی موجود در وب عمیق و وب تاریک لزوم و ضرورت سرمایه‌گذاری وسیع و هدفمند- در جهت نظارت گسترده، تبدیل تهدید به فرصت حداکثری ناشی از شکل‌گیری ‌این شبکه‌ها، به حداقل رساندن تهدیدها و آسیب‌پذیری‌های ناشی از ‌این شبکه‌ها که منتج به پیشرفت همه‌جانبه کشور می‌شود - اقتضا می‌کند که به صورتی علمی‌ تأثیر ‌این شبکه‌ها بر ابعاد مختلف جامعه مورد مطالعه قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: تحلیل شبکه‌های اجتماعی، رسانه‌های اجتماعی، فرهنگ، مشکلات اجتماعی، وب تاریک
متن کامل [PDF 222 kb]   (7752 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/28 | پذیرش: 1400/11/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/12/22 | انتشار: 1400/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazlali Z, Rahmanzadeh S A, Hashemzehi N. Hidden Social Networks and its Effects on Social Health Disorders. Iran J Cult Health Promot 2022; 5 (4) :462-468
URL: http://ijhp.ir/article-1-372-fa.html

فضلعلی زهرا، رحمان‌زاده سیدعلی، هاشم‌زهی نوروز. تحلیل شبکه‌های اجتماعی پنهان آثار، گستره جهانی و ‌آینده آن در ‌ایران. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1400; 5 (4) :462-468

URL: http://ijhp.ir/article-1-372-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645