[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای فراگیری ماشینی

دکتر شهرام توفیقی، دکتر رضوان رحیمی، دکتر هانیه ذهتاب هاشمی،
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: راهنماهای بالینی درحال‌حاضر بهترین راه برای انتقال اطلاعات به متخصصان مراقبت از سلامت هستند تا اقدامات بالینی آنها طبق شواهد علمی پزشکی انجام ‌شود؛ اما فرایند تولید و پیاده‌سازی این راهنماها با چالش‌هایی روبرو است. هوش مصنوعی، به‌ویژه راهکارهای مبتنی بر یادگیری ماشین، یادگیری عمیق، پردازش زبان طبیعی و سیستم‌های پشتیبان تصمیم‌گیری، می‌توانند به‌عنوان راهکارهای مؤثر در تحول فرایند تولید و اجرای راهنمایی‌های بالینی و حل چالش‌های این حوزه به کار گرفته شود. این مطالعه با هدف بررسی نقش هوش مصنوعی در تولید و پیاده‌سازی راهنماهای بالینی انجام شده است.
روش: در این مطالعه مروری پایگاه‌های اطلاعاتی پابمد و گوگل اسکالر مورد بررسی، تجزیه‌وتحلیل شدند.
و معادل انگلیسی آن‌ها از سال ۲۰۱۳-۲۰۲۳ مورد جستجو قرار گرفتند.
یافته‌ها: هوش مصنوعی قادر است فرایند تولید و اجرای راهنماهای بالینی را متحول کند و در تحلیل داده‌ها، ترکیب شواهد، پشتیبانی از تصمیم‌گیری، سفارشی‌سازی، به‌روزرسانی مستمر و ضمانت کیفیت راهنماهای بالینی مورد استفاده قرار بگیرد. کیفیت داده‌ها، شفافیت و توضیح‌پذیری، مسئولیت‌پذیری، عمومیت، ملاحظات اخلاقی، چارچوب‌های قانونی و نظارتی از چالش‌ها و ملاحظات اخلاقی در این حوزه می‌باشد.
نتیجه‌گیری: هوش مصنوعی این ظرفیت را دارد تا رویکرد سنتی تولید و اجرای راهنما‌ها را بهبود ببخشد. همکاری بین متخصصان هوش مصنوعی و بهداشت و درمان و سیاست‌گذاران ضروری است تا نقش هوش مصنوعی در راهنماهای بالینی رشد و بهبود یابدو به عنوان یک ابزار ارزشمند در بهبود نتایج بیمار، ترویج تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد و شکل‌دهی به آینده سلامت و درمان باقی بماند.

دکتر مصطفی قانعی، دکتر امیر جویا طلایی، دکتر حامد صاحبی، فاطمه اخوان انوری، دکتر حسین رستگار،
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: با پیشرفت فناوری‌های هوش مصنوعی در حوزه سلامت، اثرات مثبت آن بر بهبود شاخص‌های بهداشتی و درمانی افزایش یافته است. این تحقیق به بررسی نقش هوش مصنوعی، به‌ویژه بر پایه یادگیری ماشینی، در بهینه‌سازی فرآیندها و روندهای مراقبتی می‌پردازد.
روش: این مطالعه به عنوان یک مرور توصیفی طراحی شده است. برای این منظور، جستجوی گسترده‌ای در پایگاه‌های معتبر علمی از جمله Pubmed، Web of Science، و Scopus صورت گرفته است. جستجو با استفاده از معادل انگلیسی کلیدواژه‌هایی مانند «اینترنت اشیاء پزشکی»، تلفیق هوش مصنوعی با «مولکول‌های زیستی»، «دیابت»، «سرطان»، و «جراحی رباتیک» انجام شده است. مقالات یافت شده در حدود ۹۲ مقاله بودنده است که ۴۰ مقاله مرتبط با پژوهش انتخاب شد.
یافته‌ها: این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت، شامل تشخیص بیماری، پیش‌بینی‌های بالینی، مدیریت بهتر بیمارستان‌ها و بهینه‌سازی منابع، رو به افزایش است این روند به افزایش کارایی و ارتقای کیفیت خدمات بهداشتی منجر می‌شود، بااین‌حال، چالش‌هایی نیز وجود دارد.
نتیجه‌گیری: فناوری­های هوش مصنوعی به عنوان نقاط عطف فناورانه در حوزه سلامت شناخته شده‌اند که نه تنها به اصلاح و بهبود فرآیندهای درمانی کمک می‌کنند، بلکه در زمینه‌هایی مانند نظارت بر علائم حیاتی و جراحی نیز مؤثرند. با وجود چالش‌هایی مانند ناهمگونی و مدیریت داده‌ها، توانایی این فناوری‌ها در پیش‌بینی بیماری‌ها چشم‌انداز مراقبت‌های بهداشتی را تغییر داده است. موفقیت در این زمینه نیازمند رویکردهای چند رشته‌ای، آینده‌نگر و استراتژی‌های خردمندانه است


صفحه 1 از 1     

نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4710