[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای کی‌نژاد

دکتر محمدعلی محققی، دکتر سیدحسن امامی ‌رضوی، دکتر غلامرضا پورمند، دکتر نرگس تبریزچی، دکتر محمد دبیرمقدم، دکتر سیدجمال‌الدین سجادی‌جزی، دکتر محمد شاهدی، دکتر حسن ظهور، دکتر سیدمحسن فروتن، دکتر سیدمحمدرضا کلانتر معتمدی، دکتر محمدعلی کی‌نژاد، دکتر باقر لاریجانی، دکتر سیدعلیرضا مرندی، دکتر حسین ملک‌افضلی،
دوره ۴، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه و هدف: به استناد سیاست‌های کلی سلامت، ارتقای نظام انتخاب استاد در آموزش عالی سلامت، متناسب با ارزش‌های اسلامی، اخلاق پزشکی و آداب حرفه‌ای، و نیازهای سلامت جامعه، ضروری و سرنوشت‌ساز است. هدف این مطالعه‌شناسایی، ترویج و نهادینه‌سازی مؤلفه‌های مؤثر بر در نظام آموزش عالی سلامت است. تحلیل و رهیافت سیاست‌ها و راهبردهای پیشرفت و تعالی در حوزه نظام انتخاب استادان، محور اختصاصی این مطالعه است. در شرایط جاری فرآیند جذب هیئت علمی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، که منبعث از دستورالعمل کشوری است، نیاز به ارتقا دارد. این مطالعه ناظر بر انتخاب جذب اصلح و شایسته‌ترین‌ها براساس معیارهای اسلامی، فرهنگی و اخلاق پزشکی (اعضای صالح متعهد و متخصص)، برای منصب حیاتی و سرنوشت‌ساز هیئت علمی در نظام آموزش عالی سلامت است.
روش: این مطالعه توصیفی و تحلیلی است و با بررسی اسناد بالا دستی، خاصه سیاست‌های کلی سلامت، بحث متمرکز گروهی و تلفیق نتایج با منتخبی از منابع کتابخانه‌ای تدوین شده است.
یافته‌ها: صلاحیت‌های استادان در سه گروه کلان و ۱۴ زیرگروه‌شناسایی شد. شایستگی‌های ضروری کلان، شامل "تعهد"، "تخصص" و "مسئولیت‌پذیری اجتماعی" است، که در مراحل جذب و به‌کارگیری استاد، در آموزش عالی سلامت باید احراز شود. زیرگروه ‌های ۱۴ گانه ارائه شده عبارتند از شایستگی‌های: عمومی ‌(فردی، خانوادگی، روان‌شناختی، اخلاقی، معنوی)؛ ارزشی (اسلامی ‌و انسانی)، علمی ‌(آموزشی خاصه آموزش جامعه‌نگر و آموزش مردم و بیماران - پژوهشی و فناوری)؛ حرفه‌ای (تلاش برای ارتقای سلامت جامعه و پیشگیری از بیماری‌ها ـ خدمات ـ عملکردی ـ مهارت‌آموزی)؛ اجتماعی (آشنایی و تجربه در زمینه تعیین‌کننده‌های اجتماعی سلامت، سلامت اجتماعی، آموزش عمومی‌ سلامت، رفتار اجتماعی مناسب)، ارتباطی؛ مدیریتی و رهبری؛ رفتاری؛ مشاوره‌ای (به همتایان ـ مدیران ـ دانشجویان ـ سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان و جامعه)؛ فراملی و بین‌المللی؛ خلاقیت و نوآوری؛ الهام‌بخشی و الگو بودن؛ انگیزشی و خود تنظیمی؛ و قابلیت‌های استثنایی و نخبگانی (۳-۲).
نتیجه‌گیری: در نظام آموزش عالی، استاد باید محور تجلی و درخشش ارزش‌ها، هدایت تحولات و عامل سرنوشت‌ساز برای تحقق اهداف و آرمان‌های تعلیم و تربیت باشد.
دکتر محمدعلی محققی، دکتر سیدعلیرضا مرندی، دکتر سیدجمال‌الدین سجادی جزی، دکتر سیدمحمدرضا کلانتر معتمدی، دکتر سیدمحسن فروتن، دکتر سیدحسن امامی‌رضوی، دکتر باقر لاریجانی، دکتر حسین ملک‌افضلی، دکتر مرضیه وحیددستجردی، دکتر نرگس تبریزچی، دکتر علی‌اکبر حق‌دوست، دکتر غلامرضا پورمند، دکتر محمدحسین شاهدی، دکتر محمدعلی کی‌نژاد، دکتر سیدمهدی سیدی، دکتر کامران باقری لنکرانی،
دوره ۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: هدف نهایی پذیرش دانشجو در نظام آموزش عالی سلامت، برطرف کردن مشکلات و برآورده ساختن نیازهای سلامت جامعه است. برای تحقق توسعه در علوم، فنون، مراقبت‌ها و خدمات سلامت و برخورداری از یک نظام سلامت قوی، کارآمد و پاسخگو، ایجاد تغییرات اساسی در نظام پذیرش دانشجو مورد نیاز است .ارتقا نظام انتخاب دانشجو برای تربیت نیروی انسانی سلامت، متناسب با ارزش‌ها، اخلاق پزشکی و آداب حرفه‌ای اسلامی، برای کاربرد در سیاست‌گذاری سلامت و برنامه‌ریزی آموزش عالی سلامت، در این مطالعه بررسی شده است.
روش: روش این مطالعه کتابخانهای و میدانی و اجماع نظرات خبرگانی فرهنگستان علوم پزشکی است.
یافته‌ها: نظام انتخاب دانشجو باید بر شالوده‌های زیر استوار و متحول شود: «تفکرات و ارزش‌های اسلامی، با تأکید بر عدالت آموزشی و عدالت در سلامت، عوامل اجتماعی سلامت، اخلاق پزشکی و آداب حرفه‌ای اسلامی‌سلامت»؛ « نیازهای سلامت جامعه»؛ «شناخت استعدادها، رعایت علایق، هدایت انگیزه‌ها و در نظر داشتن توانمندی‌های جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی داوطلبان، متناسب با رشته‌های تحصیلی؛ و سالم‌سازی رقابت بین داوطلبان»؛ «منطقی نمودن تقاضای اجتماعی، برای ورود به رشته‌های پرمتقاضی»؛ «تحول راهبردی در عوامل مهم تأثیرگذار نظیر استعداد و علاقمندی، سهمیه‌ها، جنسیت، بومی‌گزینی، مقاطع ورودی و نظایر آن»
نتیجه‌گیری: دانشجوی منتخب برای تربیت در نظام آموزش عالی سلامت، باید طالب علم؛ متدین؛ صالح و متعهد به نیازهای سلامت جامعه باشد و از ظرفیت‌های ارزش‌آفرینی؛ پویایی؛ نشاط؛ تحول‌آفرینی؛ و خلاقیت و نوآوری؛ برخوردار باشد. استادان و نظام دانشگاهی نیز باید نسبت به تربیت دانش‌آموختگانی دانشمند؛ مؤمن؛ خردمند؛ اندیشمند؛ مجاهد و اهل عمل؛ دارای انگیزه‌های الهی و انسانی؛ برگرفته از مکتب اسلام و انقلاب اسلامی؛ برای خدمت در راستای تأمین، حفظ و ارتقای سلامت مردم؛ اهتمام نمایند.


صفحه 1 از 1     

نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4710