[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای واکسیناسیون

دکتر کامران لنکرانی، دکتر مریم خیام‌زاده،
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: درحال‌حاضر فوری‌ترین مسئله اغلب کشورهای جهان، جهان‌گیری کووید-۱۹ است. هرچند واکسیناسیون در کشورهایی که توانستند پوشش وسیع و سریع جمعیتی را فراهم کنند افق‌های روشنی را گشود، ولی بیم آن می‌رود که با افزایش ظرفیت باز تولید واریان‌های جدید این ویروس و کاهش رفتار پیشگیرانه در جامعه، باز هم شاهد طغیان بیشتر بیماری در جهان و کشورمان باشیم. مهار این بیماری، نیازمند همکاری بخش‌های دولتی و غیردولتی و نیز اعتماد و مشارکت مردم است. به همین دلیل ضروری است در فرایندی پویا و به طور مداوم، اصلاح و پایش سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات لازم برای مهار کرونا صورت پذیرد.
روش: در این پژوهش، از روش ترکیبی شامل میزگرد خبرگان و صاحبنظران وارزیابی منابع علمی ‌و بررسی تجربیات سایر کشورها برای دستیابی به گلوگاه‌هایی که به ارتقای برنامه ملی مهار کرونا بیانجامد، استفاده گردید.
یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد اصلاح موارد زیر می‌تواند در کنترل و مهار این همه‌گیری کمک‌کننده باشد. تقویت ستاد ملی، استانی و شهرستانی و بخشی کرونا و برخورد فرابخشی، بهبود اطلاع‌رسانی و مراوده خطر، نظارت بر انجام و تسهیل قرنطینه، تقویت نقش‌آفرینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامل اصلاح ستاد-گسترش واکسیناسیون-اصلاح راهنماهای درمان و مسیر خدمت- نقش‌آفرینی بیمه‌ها-ارتقای نظام مراقبت و بیماریابی فعال-مطالعات مستمر اپیدمیولوژیک واستفاده هوشمندانه از طب سنتی. برای بازگشایی مدارس و مراکز آموزشی و خوابگاه‌های دانشجویی باید برنامه‌ریزی همه‌جانبه شامل پوشش واکسیناسیون، پایش مداوم و بیماریابی فعال و بهبود محیط‌های آموزشی همراه با تلاش برای رفع آثار تعطیلی طولانی‌مدت و تغییرات سبک زندگی را مدنظر داشت.
نتیجه‌گیری: هرچند کووید-۱۹ واکسن دارد اما برای مهار آن نمی‌توان فقط به واکسیناسیون اکتفا کرد. برای موفقیت در مهار همه‌گیری کووید-۱۹ لازم است افزون بر پوشش وسیع واکسیناسیون، هم نظام سلامت به اصلاح درونی خود بپردازد و هم با جلب اعتماد و مشارکت مردم و هماهنگی بین‌بخشی در بالاترین سطوح، همه امکانات کشور را هوشمندانه به میدان آورد.
دکتر محمود شهرآبادی، دکتر مسلم بهادری،
دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۰ )
چکیده

زمینه و هدف: بیماری کووید-۱۹ که توسط ویروس کرونا SARS-COV۲ ایجاد می‌شود در تمام دنیا منتشر شده که باعث مرگ‌ومیر، خسارات اجتماعی و اقتصادی زیادی شده است به‌طوری‌که کوشش‌های زیادی در پیدا‌کردن راهی مؤثر برای کنترل و جلوگیری و شاید ریشه‌کنی این بیماری صورت گرفته و یا در حال انجام است. یکی از این فعالیت‌ها، انجام برنامه واکسیناسیون عمومی و ایجاد مصونیت همگانی است.
روش: در این مطالعه، مروری بر نتایج مطالعه‌ها به‌خصوص مطالعه‌ای که بر روی ۱۸۸ مورد بهبودیافته کووید-۱۹صورت گرفت انجام شده است. در مطالعه مذکور، پارامترهای مختلف سیستم ایمنی در ۲۵۴ نمونه از ۱۸۸ بیمار بررسی شدند.
یافته‌ها: سیستم ایمنی در افراد مختلف متفاوت است ولی اغلب افراد به مدت شش ماه پس از عفونت اولیه مصون هستند. در این مطالعه میزان آنتی‌بادی ایجاد شده شامل ایمونوگلوبولین‌های مختلف و همچنین سیستم ایمیونیتی سلولی که شامل سلول‌های CDT۴و CDT۸ و S specific B cells مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدین صورت بود که آنتی‌بادی Spike specific که از نوع IgG بود، در ۹۸ درصد اشخاص مبتلا پس از یک ماه پدیدار و تا شش ماه در اشخاص بهبود یافته مثبت بود و همین پدیده در مورد آنتی‌بادی RBD نیز صادق بود.
نتیجه‌گیری: از شش پارامتر مؤثردر ایمنی تعداد ۳ پارامتر ۶ تا ۸ ماه پایدار می‌مانند که امید است که این ۳ پارامتر پایدار در ایجاد protection کافی باشند.


صفحه 1 از 1     

نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4702