[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
اخلاق انتشار::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای هوش هیجانی

دکتر حسین دلشاد، دکتر فریدون عزیزی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: اصطلاح هوش معمولاً به تمام قابلیت‌های تجرید، منطق، درک، خودآگاهی، یادگیری، استدلال، برنامه‌ریزی، آفرینش، اندیشیدن به بحران‌ها و حل مسائل اطلاق می‌شود. طبق مطالعات جدید، ضریب هوشی در قرن بیستم در ۳۱ کشور دنیا افزایش یافته است. این مطالعه، با هدف بررسی ضریب هوشی و نگاهی بر بهره هوشی جامعه ایرانی در مطالعاتی است که تاکنون انجام شده است.
روش: در این مقاله مروری، جستجوی مقاله‌ها از سال ۱۹۵۰ تا سال ۲۰۲۱ میلادی در پایگاه‌های اطلاعاتی انجام شد.
یافته‌ها: براساس مطالعه انستیتو Ulester بیشترین نمره ضریب هوشی در جهان مربوط به ژاپنی­ها و بعد از آن، جمعیت کشورهای تایوان و سنگاپور قرار می­گیرند. میانگین ضریب هوشی ایرانی‌ها ۸۴ بوده و ایران در رتبه ۱۱۹ در بین ۱۹۹ کشور جهان قرار دارد. البته در سایت­های مختلف فضای مجازی، رتبه ایران از نظر ضریب هوشی در جهان از رتبه۲۳ تا ۱۱۰ گزارش شده است. در یک مطالعه متاآنالیز از ۵۲ مطالعه انجام شده در ایران، میانگین ضریب هوشی کلی ۱۲/۹۷ بود که در سنین کمتر و بالاتر از از ۲۰ سال به ترتیب، ۷۳/۹۷ و ۶۱/۱۰۵ گزارش شد. ضریب هوشی دانش‌آموزان روستایی ایران قبل از مکمل یاری ید، ۸۹ بود که ده سال پس از آن، به ۹۷ رسید.
نتیجه‌گیری: برای تعیین ضریب هوشی ایرانیان نیاز به یک بررسی سراسری با روش‌شناسی مناسب است. میانگین ضریب هوشی ایرانیان کمتر از ۲۰ سال، حدود ۹۷ و در رتبه ۳۱جهانی بوده و افراد بالای ۲۰ سال، ۱۰۶ و در رتبه ۴ جهانی قرار می­گیرند.

دکتر احسان زرگرخرازی اصفهانی، دکتر محمد رضا عابدی، دکتر فهیمه نامدارپور،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: خود رستگاری نوعی از روایات زندگی است که در آن صحنه‌های بد با نتایج خوب و یا هیجانات مثبت بازیابی می‌شوند. هوش هیجانی مجموعه‌ای از توانایی‌ها، قابلیت‌ها و مهارت‌هایی است که فرد برای سازگاری مؤثر با محیط و به دست آوردن موفقیت در زندگی کسب می‌کند. هدف از این پژوهش بررسی رابطه بین خود رستگاری و هوش هیجانی با متغیرهای بهزیستی روان‌شناختی، انطباق‌پذیری شغلی و مولد بودن و نقش خود رستگاری و هوش هیجانی در پیش‌بینی متغیر‌های مذکور است.
روش: در این مطالعه توصیفی، ۵۷ بزرگسال ایرانی در دامنه سنی ۲۲-۶۵ سال به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند و از آنها خواسته شد پرسشنامه داستان زندگی، آزمون مولد بودن لویالا، مقیاس بهزیستی روان‌شناختی ریف، پرسشنامه انطباق‌پذیری شغلی و پرسشنامه هوش هیجانی را تکمیل کنند. پاسخ‌های افراد به سؤالات پرسشنامه‌ها با روش همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند.
یافته‌ها: خود رستگاری و هوش هیجانی با انطباق‌پذیری شغلی، بهزیستی روان‌شناختی و مولد بودن رابطه مثبت معنادار دارد. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام بیانگر این بود که خرسندی (از زیر مؤلفه­های هوش هیجانی) و خود رستگاری پیش‌بینی‌کننده انطباق‌پذیری شغلی و بهزیستی روان‌شناختی هستند و مولد بودن تنها توسط خود رستگاری پیش‌بینی می‌شود.
نتیجه‌گیری: رابطه بین خود رستگاری و هوش هیجانی با هرکدام از ویژگی‌های روان‌شناختی بیان شده، مثبت و معنادار است. خود رستگاری و خرسندی بـه‌طـور معناداری می‌تواند بهزیستی روان شناختی و انطباق­پذیری شغلی را پیش‌بینی کند و پیش‌بینی‌کننده مولد بودن، تنها خود رستگاری است.


صفحه 1 از 1     

نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4700