:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 610-603 برگشت به فهرست نسخه ها
ادغام آموزش و پژوهش در نظام ارائه مراقبت‌ها و خدمات سلامت؛ مطالعه‌ای کیفی بر پیامدهای مثبت تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
کامران باقری لنکرانی ، احمد کلاته ساداتی ، عسل‌السادات رضوی نسب ، مریم خیام‌زاده
فوق تخصص بیماری‌های گوارش، مرکز تحقیقات سیاست‌گذاری سلامت، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران- عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (930 مشاهده)
زمینه و هدف: ادغام آموزش و پژوهش در نظام ارائه خدمات سلامت با تأسیس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1364، یکی از موضوعات مهم در تاریخ تحولات پزشکی ایران است. هدف تحقیق حاضر، ارزیابی پیامدهای این قانون و تأسیس وزارت ذکر شده است.
روش: در این مطالعه کیفی، 13 نفر از سیاست‌گذاران، قانون‌گذاران، و محققان آموزش پزشکی در ایران که به روش هدفمند انتخاب شده بودند، از طریق مصاحبه نیمه­ساختارمند مشارکت نمودند. داده­های حاصل از این مصاحبه­ها، به روش تحلیل محتوای عرفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: با وجود مشکلات قانون ادغام، این قانون در طول حدود 4 دهه، نتایج و پیامدهای مثبتی به همراه داشته است. سه مقوله محوری برساخت شده در تحقیق عبارتند از: توسعه نیروی انسانی، رشد و ارتقای کیفیت خدمات، و ارتقای دانش پزشکی.
نتیجه‌گیری: شکل‌گیری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی قانون سال 1364، پیامدهای مثبتی برای وزارت مذکور و نظام اجتماعی به همراه داشته است. با وجود این، توجه به نقاط ضعف و چالش­های قانون مذکور، یکی از ضرورت­های مهم برای ارتقای نظام سلامت می­باشد.
واژه‌های کلیدی: آموزش پزشکی، ارائه مراقبت‌های بهداشتی یکپارچه، خدمات بهداشتی درمانی، سیاست بهداشت
متن کامل [PDF 331 kb]   (252 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/28 | پذیرش: 1401/12/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/12/28 | انتشار: 1401/12/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها