[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 264-256 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تجربه زیسته بازماندگان بیماری کرونا در شهر تهران
مریم امینی ، مجید حاجی فرجی ، محدثه برازجانی ، بابک عشرتی
گروه تحقیقات تغذیه، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1740 مشاهده)
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی تجربیات زیسته بیماران بهبود یافته ازکرونا اعم از بستری در بیمارستان یا قرنطینه در منزل در سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۰ در تهران انجام شد.
روش: مطالعه از نوع توصیفی پدیدارشناسی بود. راهنمای پرسشگری برای استفاده در مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته انفرادی طراحی و پیش از استفاده در مصاحبه‌ها، در یک مطالعه پایلوت ارزیابی شد. مصاحبه‌ها به صورت تلفنی انجام شد. تمامی مصاحبه‌ها ضبط و پس از اتمام، پیاده و براساس اهداف مطالعه کدگذاری شد. گزارش حاصله از تمام مصاحبه‌ها گردآوری و براساس مضامین کلیدی و زیر مضامین طبقه‌بندی شد. در انتها، مضامین مشابه با هم در یک گروه قرار گرفتند و مضامین اصلی را تشکیل دادند.
یافته‌ها: با ۱۴ بیمار بهبود یافته از کرونا مصاحبه انفرادی انجام شد. میانگین سنی بیماران ۱۴± ۱/۴۰ سال بود. پس از تجزیه‌وتحلیل داده­ها، 10 مضمون اصلی شناسایی شد. نتایج نشان داد وحشت ناشی از سرایت بیماری به اطرافیان و تجربه تنهایی و دوری از خانواده بزرگترین دغدغه بیماران بود. یافته‌ها همچنین حاکی از فقدان خدمات غذایی مناسب و اختصاصی برای بیماران مبتلا به کرونا در بیمارستان‌ها بود. به طور کلی بیماران قرنطینه شده در منزل در طول دوره درمان در مقایسه با بیماران بستری در بیمارستان شرایط مطلوب‌تری را تجربه کردند. برخی از شرکت‌کنندگان از رفتار نامناسب برخی از اعضای کادر درمان و مردم در قبال بیماری‌شان گله‌مند بودند. بار هزینه‌های تحمیل شده بر بیماران از دیگر مشکلات ذکر شده بود. حمایت روحی و عاطفی، بزرگترین انتظار بیماران مبتلا به کرونا از اطرافیان و نزدیکانشان بود. آنان همچنین خواستار همراهی آحاد جامعه در رعایت دستورالعمل‌ها و کمک به قطع زنجیره انتقال ویروس بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده از این مطالعه حاوی نکاتی است که می‌تواند برای سیاست‌گذاری‌های آتی مورد استفاده قرار گیرد و برای متولیان امر برای ارائه خدمات اثربخش و کارا، راهگشا خواهد بود.
 
واژه‌های کلیدی: بازماندگان، پدیده‌شناسی، سیاست بهداشت، کووید-19
متن کامل [PDF 336 kb]   (370 دریافت)    
نامه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1401/5/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/6/15 | انتشار: 1401/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amini M, HajiFaraji M, Borazjani M, Eshrati B. Evaluation of Lived experience of Covid-19 survivors in Tehran. Iran J Cult Health Promot 2022; 6 (2) :256-264
URL: http://ijhp.ir/article-1-514-fa.html

امینی مریم، حاجی فرجی مجید، برازجانی محدثه، عشرتی بابک. بررسی تجربه زیسته بازماندگان بیماری کرونا در شهر تهران. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1401; 6 (2) :256-264

URL: http://ijhp.ir/article-1-514-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660