TY - JOUR T1 - Strategies and Actions to Promote Food and Nutrition Security TT - راهکارها و اقدامات ارتقای امنیت غذا و تغذیه JF - ijhp JO - ijhp VL - 6 IS - 3 UR - http://ijhp.ir/article-1-610-fa.html Y1 - 2022 SP - 432 EP - 442 KW - Economic Stability KW - Food Supply KW - Nutrition Assessment KW - Nutrition Policy N2 - زمینه و هدف: این مطالعه با هدف تعیین راهکارها و اقدامات ضروری برای ارتقای امنیت غذا و تغذیه و بهره‌مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی انجام شد. روش: مطالعه حاضر یک بررسی کیفی است که داده‌ها از طریق بررسی متون و مصاحبه انفرادی با سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و مدیران بخش‌های دست‌اندرکار در امنیت غذا و تغذیه انجام شده است. مهمترین عوامل تعیین‌کننده ناامنی غذایی در ایران به روش دلفی تعیین شد. تحلیل و آنالیز بخش کیفی با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA10 انجام شد. یافته‌ها: براساس نظرات مصاحبه شوندگان مهم‌ترین عامل مؤثر بر امنیت غذا و تغذیه، دسترسی اقتصادی بیان شد و چهار عامل شکاف درآمدی، نبود متولی مشخص امنیت غذا و تغذیه در کشور، فقر و درآمد پایین خانوار و توجه نکردن به پایداری سیستم‌های تولید مواد غذایی دارای بالاترین امتیاز بودند. راهکارهای پیشنهادی ارتقای امنیت غذا و تغذیه در حوزه‌های دسترسی فیزیکی، دسترسی اقتصادی، ایمنی مواد غذایی، دسترسی به ریزمغذی‌ها، ارتقاء فرهنگ و سواد تغذیه‌ای، دسترسی به خدمات بهداشتی-تغذیه‌ای و تأمین پایدار غذا بدست آمد. نتیجه‌گیری: دسترسی اقتصادی و قدرت خرید مردم یک عامل مهم در امنیت غذایی درحال‌حاضر محسوب می‌شود. سیاست‌های غذا و تغذیه باید به‌گونه‌ای تدوین شوند که باعث بهبود دسترسی اقتصادی به غذا و پایداری در نظام تولید غذا،‏ تولید محصولات غذایی سلامت محور و ارتقاء فرهنگ و سواد غذا و تغذیه شود. M3 ER -