دپارتمان تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیمشناسی،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (320 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به این که پوسیدگی دندان از مشکلات مهم سلامت در دنیا است و با توجه به نقش تغذیه در ابتلا به این بیماری، این مطالعه با هدف بررسی نقش الگوهای غذایی بر پوسیدگی دندان انجام شد. روش: مطالعه حاضر، مطالعه مروری نظاممند (systematic review) است که با بررسی پایگاههای اطلاعاتی PubMed، Web of science و Scopus و با استفاده از کلمات کلیدی “diet”، “dietary pattern”و “Dental Caries” و در محدوده زمانی سالهای 2023-2000 انجام شد و همه انواع مطالعات اصیل اعم از کوهورت، مورد- شاهدی و مقطعی به آن وارد شدند. یافتهها: در مجموع، 548 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند که پس از غربالگری و بررسی عنوان، چکیده و متن کامل مقالات، 11 مطالعه به مطالعه حاضر وارد شد. نتایج حاکی از تأثیر الگوهای غذایی مختلف شامل الگوهای غذایی شیرین، تنقلات و غذاهای با چگالی انرژی بالا بر پوسیدگی دندان است. نتیجه گیری: پرهیز از الگوهای غذایی شیرین و سرشار از غذاهای با چگالی انرژی بالا در پیشگیری از پوسیدگی دندان مؤثر است
Zare M, Bagheri Lankarani K, Mahdavi N, Azadbakht L. The Role of Dietary Patterns on Dental Caries: A Systematic Review. Iran J Cult Health Promot 2024; 7 (4) :550-556 URL: http://ijhp.ir/article-1-754-fa.html
زارع مرضیه، باقری لنکرانی کامران، مهدوی نازنین، آزادبخت لیلا. نقش الگوی غذایی بر پوسیدگی دندان: یک مرور نظاممند. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1402; 7 (4) :550-556