:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 556-550 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش الگوی غذایی بر پوسیدگی دندان: یک مرور نظام‌مند
مرضیه زارع ، کامران باقری لنکرانی ، نازنین مهدوی ، لیلا آزادبخت
دپارتمان تغذیه جامعه دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی،دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (410 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به این که پوسیدگی دندان از مشکلات مهم سلامت در دنیا است و با توجه به نقش تغذیه در ابتلا به این بیماری، این مطالعه با هدف بررسی نقش الگوهای غذایی بر پوسیدگی دندان انجام شد.
روش: مطالعه حاضر، مطالعه مروری نظام‌مند (systematic review) است که با بررسی پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Web of science و Scopus و با استفاده از کلمات کلیدی “diet”، “dietary pattern”و “Dental Caries” و در محدوده زمانی سال‌های 2023-2000 انجام شد و همه انواع مطالعات اصیل اعم از کوهورت، مورد- شاهدی و مقطعی به آن وارد شدند.
یافته‌ها: در مجموع، 548 مقاله مورد بررسی قرار گرفتند که پس از غربالگری و بررسی عنوان، چکیده و متن کامل مقالات، 11 مطالعه به مطالعه حاضر وارد شد. نتایج حاکی از تأثیر الگوهای غذایی مختلف شامل الگوهای غذایی شیرین، تنقلات و غذاهای با چگالی انرژی بالا بر پوسیدگی دندان است.
نتیجه گیری: پرهیز از الگوهای غذایی شیرین و سرشار از غذاهای با چگالی انرژی بالا در پیشگیری از پوسیدگی دندان مؤثر است
واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، بهداشت دهان، پوسیدگی‌های دندان، رژیم غذایی
متن کامل [PDF 1002 kb]   (111 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/3/18 | پذیرش: 1402/9/6 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/11/23 | انتشار: 1402/12/29


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها