:: دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 626-621 برگشت به فهرست نسخه ها
موانع و چالش‌های پژوهش و پیشرفت علم و فن‌آوری در حوزه سلامت
معصومه حسینی ، نرگس تبریزچی ، الهام بهزادی
فرهنگستان علوم پزشکی، تهران، ایران
چکیده:   (744 مشاهده)
زمینه و هدف: در دنیای پرشتاب امروزی پژوهش زیربنای پیشرفت و توسعه پایدار در تمامی حوزه­ها و بارزترین شاخص بالندگی و توسعه یافتگی یک کشور، پژوهش­های علمی و توانایی­های فن­آورانه آن کشور است. بنابراین بررسی موانع و چالش­های پژوهش و شناسایی راه­کارهای پیشرفت علمی و فن‌آوری در حوزه سلامت، ارتقای سلامت کل جامعه و دستیابی به توسعه پایدار را به­همراه خواهد داشت.
روش: اطلاعات در مطالعه پژوهشی حاضر به روش کیفی، در 4 جلسه بحث گروهی دو ساعته با حضور 15 نفر از استادان و صاحب­نظران جمع­آوری شد. سپس اطلاعات به صورت دلفی تکمیل و در مطابقت با اسناد بالادستی قرار گرفت.
یافته‌ها: با تحلیل محتوای اطلاعات به دست آمده چالش­ها و موانع پژوهش و پیشرفت علمی و فن­آوری و راه­کارهایی برای برون رفت از آن در 9 محور اصلی بنیادی، فرآیندی، مدیریتی، فرهنگی، منابع انسانی، اخلاق و معنویات، ارزشیابی و نظارت، مالی و اقتصادی و آینده­پژوهی و آینده­نگاری دسته­بندی شد. همچنین 21 چالش و مانع ذیل محورهای اصلی شناسایی شد، که با به کارگیری راهبردهای مشخص شده می­توان مشکلات را برطرف کرد که همگی در اسناد بالادستی کشور دیده شده است.
نتیجه‌گیری: اطلاعات به دست آمده در پژوهش حاضر مشخص کرد برای شتاب گرفتن رشد و پیشرفت علمی و فن­آوری در حوزه سلامت کشور باید در ابعاد گوناگون با همکاری سازمان­های درون بخشی و برون بخشی، مشارکت­های اجتماعی، تقویت فرهنگ و اخلاق پژوهش و تعهد تصمیم­گیران و سیاست‌گذاران تا دستیابی به خودکفایی کامل گام برداشت.
واژه‌های کلیدی: پژوهش، پیش‌بینی آینده، سلامت، سیاست‌گذاری
متن کامل [PDF 254 kb]   (137 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/11/8 | پذیرش: 1401/11/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/12/9 | انتشار: 1401/12/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها