:: دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 509-499 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از ظرفیت‌های محیط‌های بهداشتی درمانی در سلامت معنوی اسلامی
عباس‌علی واشیان
چکیده:   (1443 مشاهده)
زمینه و هدف: نبود اطلاعات دانشی، ضعف بینش صحیح معنوی و عدم به‌کارگیری رفتاری گزاره­های معنوی به دلیل جامع نبودن ساختار نظام مراکز بهداشتی درمانی در داخل کشور از مهم‌ترین مسئله­های حوزه سلامت است؛ حال آنکه در ادیان و ملل دیگر و در کشورهای بسیاری به این نیاز و نحوه پاسخگویی به آن در نظام سلامت توجه شده است. با توجه به ظرفیت‌های موجود معنوی در جهان اسلام و از جمله جهان تشیع می‌توان از ظرفیت‌های موجود در فرهیختگان و اندیشمندان میان رشته‌ای در ایجاد، حفظ و توسعه گزاره‌های معنوی که تولید شده یا می‌شود، در مراکز بهداشتی درمانی استفاده کرد.
روش: توصیفی تحلیلی با مطالعات میان رشته‌ای قرآن، روایات و علوم پزشکی است.
یافته‌ها: نشان می‌دهد که در اغلب ادیان و ملل دیگر با استفاده از رویکردها، راهبردها و مهارت‌های سلامت و مراقبت معنوی در نظام ساختاری بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، بسته خدمات و پروتکل‌هایی شکل گرفته و ارائه خدمت می‌شود.
نتیجه‌گیری: نشان می‌دهد که با استفاده از سلامت معنوی اسلامی ‌همانند بسیاری از ادیان و ملل در گذشته و حال با رویکردی ساختارمند که در تمام اجزای سلامت ورود داشته باشد، می‌توان به تمام ابعاد انسان در تمامی ‌سطوح پیشگیری توجه داشت؛ راهبردهایی که جامعیت بیشتری در ارائه خدمات بهداشتی درمانی از خانه بهداشت در روستا گرفته تا سطوح ستادی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و وزارت متبوع و در سطحی فراتر در تمامی ‌دستگاه‌هایی که در حوزه سلامت دارند.
واژه‌های کلیدی: ارائه مراقبت‌های بهداشتی، خدمات بهداشتی درمانی، سلامت معنوی
متن کامل [PDF 347 kb]   (423 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/28 | پذیرش: 1399/12/28 | انتشار: 1399/12/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها