:: دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 395-391 برگشت به فهرست نسخه ها
راهبردهای کوتاه‌مدت تا بلندمدت ارتقای امنیت غذا و تغذیه در همه‌گیری کووید-19
مجید حاجی‌فرجی، حامد پورآرام، نسرین امیدوار، حسن عینی‌زیناب، ابوالقاسم جزایری، علی کیانی‌راد، محمدمحسن ‌بیگی
چکیده:   (1761 مشاهده)
زمینه و هدف: تأمین پایدار غذا جهت دسترسی و بهره‌مندی کافی همه مردم و گروه‌های جامعه و نظارت مستمر بر ایمنی غذایی، یکی از اصلی‌ترین وظایف دولت‌ها برای تأمین امنیت غذا وتغذیه فرد، خانواده و جامعه به عنوان یک حق مهم است. هدف از این بررسی کوتاه ارائه راهبردهای برای بهبود امنیت غذا و تغذیه در شرایط بحرانی مانند اپیدمی کووید-19 است.
روش: این نوشتار به روش بحث گروهی متمرکز و حاصل جلسات متخصصان و دست‌اندرکاران گروه‌های مرتبط از جمله تغذیه، صنایع غذایی، کشاورزی، اقتصاد، اپیدمیولوژی در یک کارگروه تخصصی ذیل گروه بهداشت و تغذیه فرهنگستان است، می‌باشد.
یافته‌ها: در این مستند حمایت‌طلبی، چالش‌ها و راهبردهای عملی کوتاه‌مدت و بلندمدت برای کاهش همه اثرات نامطلوب اپیدمی کووید-19 بر امنیت غذا و تغذیه جامعه در ابعاد مختلف مدیریتی، حمایتی، آموزشی و پژوهشی، ترویجی و نظارتی مورد بحث قرار گرفته است.
نتیجه‌گیری: همراهی و هماهنگی بخش‌های مختلف در جهت ارتقای وضعیت تغذیه و امنیت غذایی در شرایط بحران کنونی بسیار با اهمیت بوده و تصمیمات مهم باید بی‌درنگ اجرایی شده و به کار گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، تامین مواد غذایی، کووید-19، وضعیت تغذیه
متن کامل [PDF 256 kb]   (526 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/28 | پذیرش: 1399/12/28 | انتشار: 1399/12/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها