راهبردهای کوتاهمدت تا بلندمدت ارتقای امنیت غذا و تغذیه در همهگیری کووید-19
|
مجید حاجیفرجی، حامد پورآرام، نسرین امیدوار، حسن عینیزیناب، ابوالقاسم جزایری، علی کیانیراد، محمدمحسن بیگی |
|
|
چکیده: (1761 مشاهده) |
زمینه و هدف: تأمین پایدار غذا جهت دسترسی و بهرهمندی کافی همه مردم و گروههای جامعه و نظارت مستمر بر ایمنی غذایی، یکی از اصلیترین وظایف دولتها برای تأمین امنیت غذا وتغذیه فرد، خانواده و جامعه به عنوان یک حق مهم است. هدف از این بررسی کوتاه ارائه راهبردهای برای بهبود امنیت غذا و تغذیه در شرایط بحرانی مانند اپیدمی کووید-19 است.
روش: این نوشتار به روش بحث گروهی متمرکز و حاصل جلسات متخصصان و دستاندرکاران گروههای مرتبط از جمله تغذیه، صنایع غذایی، کشاورزی، اقتصاد، اپیدمیولوژی در یک کارگروه تخصصی ذیل گروه بهداشت و تغذیه فرهنگستان است، میباشد.
یافتهها: در این مستند حمایتطلبی، چالشها و راهبردهای عملی کوتاهمدت و بلندمدت برای کاهش همه اثرات نامطلوب اپیدمی کووید-19 بر امنیت غذا و تغذیه جامعه در ابعاد مختلف مدیریتی، حمایتی، آموزشی و پژوهشی، ترویجی و نظارتی مورد بحث قرار گرفته است.
نتیجهگیری: همراهی و هماهنگی بخشهای مختلف در جهت ارتقای وضعیت تغذیه و امنیت غذایی در شرایط بحران کنونی بسیار با اهمیت بوده و تصمیمات مهم باید بیدرنگ اجرایی شده و به کار گرفته شود. |
|
واژههای کلیدی: امنیت غذایی، تامین مواد غذایی، کووید-19، وضعیت تغذیه |
|
متن کامل [PDF 256 kb]
(526 دریافت)
|
نوع مطالعه: مروري |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1399/12/28 | پذیرش: 1399/12/28 | انتشار: 1399/12/28
|
|
|
|