:: دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 388-382 برگشت به فهرست نسخه ها
خواب به عنوان یک شاخص مهم سبک زندگی
داریوش فرهود، هانیه پورکلهر
چکیده:   (2031 مشاهده)
زمینه و هدف: خواب برای سلامت، بهبودعملکرد سیستم ایمنی و بازسازی سیستم اعصاب، و سیستم عضلانی-اسکلتی اهمیت دارد و بی‌خوابی عوارض بسیاری بر بدن می‌گذارد. در این مقاله با مروربر مکانیسم خواب، انواع اختلالات خواب و عوارض بی‌خوابی، توصیه‌های عملی برای اصلاح سبک زندگی در مورد خواب و بیداری ارائه می‌شود.
روش: باجستجوی کلید واژه‌های خواب، اختلالات خواب، مکانیسم خواب، بهداشت خواب و سبک زندگی سالم در پاب مد، پایگاه مرکز اطلاعات علمی (Scientific Information Datebase, SID) و منابع علمی داخلی و بین‌المللی مطالب مورد نظر جمع‌آوری شد. باتحلیل نتایج توصیه‌ها ارائه شد.
یافته‌ها: چندین عامل محیطی و وراثتی می‌تواند باعث اختلال در ریتم شبانه‌روزی و بی‌خوابی شود. تأثیرات بی‌خوابی بر مهارت‌های شناختی و سلامت عاطفی و فیزیکی چشمگیر است. اختلالات خواب، می‌تواند علت بسیاری از بیماری‌ها باشد. در حقیقت ریشه بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها را باید در کیفیت خواب افراد، جستجو کرد. ملاتونین، تأثیراتی عالی بر بهبود کیفیت خواب دارد و به کاهش تعداد دفعات بیداری در شب و بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند
نتیجه‌گیری: خواب کافی در شب، دارای فوایدی از قبیل افزایش قدرت حافظه، افزایش طول عمر و تقویت سیستم ایمنی است. اصلاح سبک زندگی در مورد خواب و بیداری به همراه توصیه‌های پزشکی می‌تواند می‌تواند کیفیت خواب را تا حد زیادی بهبود ببخشد.
واژه‌های کلیدی: اختلالات بیدار خوابی، بهداشت خواب، ریتم‌های شبانه‌روزی، سبک زندگی سالم
متن کامل [PDF 470 kb]   (1597 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/28 | پذیرش: 1399/12/28 | انتشار: 1399/12/28


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها