:: دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 30-22 برگشت به فهرست نسخه ها
سلامت معنوی اسلامی از دیدگاه مرحوم استاد دکتر محمد مهدی اصفهانی
سید محسن فروتن
چکیده:   (3867 مشاهده)
زمینه و هدف: سلامت معنوی 1 بعنوان یکی از ابعاد سلامت و شاید مهمترین بخش آن در کنار ابعاد جسمی، اجتماعی و روانی توسط سازمان بهداشت جهانی تعریف شده است. این مقاله سلامت معنوی را از دیدگاه یکی از استادان علم و اخلاق مرحوم دکتر محمد مهدی اصفهانی ( 1396 - 1324 ) بیان می کند.
یافته ها: در مکاتب غیر الهی انسان موجودی مادی با هویت بیو-سایکو-سوشیال 2 است که به طور لزوم اعتقاد به خدا، ماوراءالطبیعه و حیات پس از مرگ ندارد و ثواب و عقاب اخروی برای او مطرح نیست و در این مکاتب هدف از زندگی سالم، تأمین نیازهای جسمی، روانی، اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی مادی است و همه چیز حتی معنویت مورد نظر خود را فقط برای زندگی در این دنیای مادی می‌خواهند ولی مکاتب الهی علاوه بر اینها برای آن دنیا هم فکر می‌کنند. یعنی تأمین نیازهای معنوی و حرکت به سوی تعالی با بهره گیری شایسته از رفاه جسمی، روانی، اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی.
نتیجه در مکاتب الهی انسان موجودی است متألّه، مسئول، غایت مقصود آفرینش، رو به کمال، خداجو، معتقد به حیات پس از مرگ و ثواب و عقاب الهی. او پیرو پیامبران پروردگار و دارای هویت روحانی، جسمانی، روانی و اجتماعی است.
متن کامل [PDF 683 kb]   (3052 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/3/3 | انتشار: 1397/3/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها