:: دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 322-315 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیرات ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی بر بحران هویت دانشجویان
عبدالرضا محمودی ، فریده انصافداران ، هاشم کاکایی
گروه معارف، مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی شیراز. دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران
چکیده:   (1191 مشاهده)
زمینه و هدف: پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی بر بحران هویت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.
روش: مطالعه حاضر از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شامل تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهر شیراز می‌باشد. به دلیل شرایط حاکم بر جامعه، همه‌گیری کرونا و برگزاری کلاس‌ها به صورت مجازی تعداد 300 نفر از اعضای جامعه به روش نمونه‌گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه‌های استاندارد ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی، نگرش‌های ناکارآمد و بحران هویت جمع‌آوری و به روش تحلیل معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزار SPSS و Amos مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد که مدل پیشنهادی از برازش خوبی برخوردار است. براساس نتایج حاصل از تحلیل معادلات ساختاری، ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیرمستقیم از طریق نگرش‌های ناکارآمد بر بحران هویت تأثیر دارند.
نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشانگر اهمیت ارضای نیازهای بنیادین روان‌شناختی بر بحران هویت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: ارزیابی نیازها، بحران هویت، روان‌شناسی شناختی، کارکرد ناهنجار شناختی
متن کامل [PDF 462 kb]   (323 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/15 | پذیرش: 1401/6/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/6/19 | انتشار: 1401/6/31


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها