:: دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 58-49 برگشت به فهرست نسخه ها
آموزش صبر به کودکان برای ارتقای سلامت معنوی آنان: راهنمای والدین
باقر غباری‌بناب، رویا راقبیان
چکیده:   (3567 مشاهده)
زمینه و هدف: تحقیقات نشان می‌دهند که یکی از عمده ترین مشکل افراد در زندگی شتاب‌زدگی، به طور تکانشی تصمیم گرفتن در شرایط حساس زندگی است. تکانشی عمل کردن موجب شکست در تصمیم گیریهای روزانه می شود. به همین جهت است که آموزش صبر به کودکان از همان اوایل دوران کودکی لازم و ضروری است. هدف از پژوهش حاضر آماده سازی والدین برای آموزش صبر به عنوان فضیلت برای دانشآموزان دوره دبستان می باشد.
روش: در این راستا متون اسلامی علاوه بر قرآن و حدیث، اقوال حکما و بزرگان در این مورد جمع آوری شدند و مصاحبه ساختاری نیز برای تکمیل دانش و اطلاعات از دانشجویان به عمل آمد.
یافته ها: نتیجه بررسی نشان داد که صبر انواعی دارد در مواقع مختلف از انواع آن استفاده های فراوانی می‌توان نمود و هرکدام از انواع آن تعریف مشخصی دارند ولی آنچه در همه آن ها موثر است سیستم بازداری شناختی فرد است. سیستم بازداری شناختی علاوه بر تنظیم هیجانها، موجب بهتر فکر کردن و تدبر نمودن می شود.
علاوه بر پیشینه های تحقیقاتی مصاحبه های نیمه ساختاری نیز دلالت بر این دارند که صبر فواید زیادی دارد. از جمله آن ها می توان به بازداری از رفتارهای تکانشی و جلوگیری از تصمیم های عجولانه، تنظیم هیجانها و دور اندیشی را نام برد.
نتیجه گیری: در این نوشته علاوه بر معرفی صبر و تشریح ابعاد آن ضرورت آموزش این سازه به کودکان و نوجوانان یادآوری شده است. در آموزش صبر به والدین و توسط والدین به کودکان و نوجوانان از جدیدترین روش های علمی در روانشناسی استفاده شده است.
متن کامل [PDF 678 kb]   (17695 دریافت)    
نوع مطالعه: اصيل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1397/3/3 | پذیرش: 1397/3/3 | انتشار: 1397/3/3


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها