:: دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 3 شماره 1 صفحات 85-80 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش و جایگاه علوم میان‌ رشته‌ای در مرجعیت علمی نظام علم و فناوری و نوآوری سلامت
چکیده:   (2179 مشاهده)
زمینه و هدف: یکی از ابزارهایی که می‌تواند در رشد و توسعه تمامی علوم، به‌ویژه علوم انسانی نقش داشته باشد، توسعه مطالعات میان ‌رشته‌ای است در این مقاله با هدف بررسی نقش و جایگاه علوم میان رشته‌ای در مرجعیت علمی سعی شده با بهره‌گیری ازنظرات صاحب‌نظران مختلف از زوایای مختلفی به این موضوع نگریسته شود.
روش کار: مطالعه کیفی است و با مصاحبه نیمه ساختاریافته، نظرات خبرگان این حوزه گرفته شده است. سپس کدگذاری و تحلیل محتوا انجام گرفته است.
یافته‌ها: نتایج بهدستآمده نشان میدهد از نظر خبرگان، مقوله «توسعه میانرشتهایها» با اختصاص جایگاه دوازدهم در میان عوامل شانزدهگانه رشد و توسعه علوم انسانی فینفسه نقش چندان مؤثری در رشد و توسعه این علوم در ایران ندارد و کارآمدی این ابزار، مستلزم تأمین شرایط مهمتری همچون تأمین فضای باز فکری در دانشگاهها و استقلال جامعه علمی است.
نتیجه‌گیری: توسعه مطالعات میان رشته‌ای درصورتی که به همافزایی علمی صاحبنظران رشتههای مرتبط در حوزه علوم انسانی و نیز ارتقای توانمندی علمی استادان، دانشجویان و پژوهشگران و کاربردیتر شدن علوم انسانی در کشور منجر شود، میتواند در رشد و توسعه علوم انسانی و اجتماعی مؤثر واقع شود.
واژه‌های کلیدی: مرجعیت علمی، پژوهش میان رشته‌ای، علوم انسانی
متن کامل [PDF 217 kb]   (702 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/10/14 | پذیرش: 1398/10/14 | انتشار: 1398/10/14


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها