:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 501-493 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل عدالت در سلامت در دوره چهل ساله انقلاب اسلامی
چکیده:   (2570 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: با الهام از انقلاب اسلامی، نگاه عدالت، فقرزدایی، ظلم‌ستیزی و پاسخگویی به نیازهای مردم به خدمات سلامت به‌طور جدی مطرح شد. "تقاضای مردم انقلابی" و "پاسخگویی مسئولان متعهد" موجبات پایه گذاری "نظام شبکه بهداشت و درمان کشور" را فراهم ساخت. اهداف والای عدالت در سلامت و دسترسی به خدمات و مراقبت‌های پایه سلامت برای آحاد ملت با روندی سریع و نسبی تحقق یافت.
روش: از تلفیق روش‌های کتابخانه‌ای، ثبت تجارب، و مصاحبه تاریخ شفاهی استفاده شده است
یافته‌ها: تشکیل شبکه بهداشت و درمان کشور، ادغام آموزش پزشکی در نظام ارائه خدمات سلامت، طرح ژنریک دارو، و نظام بیمه سلامت از اساسی‌ترین اقدامات انقلابی و در راستای تحقق عدالت در سلامت بوده است. تقویت و پیشرفت بعدی این طرح‌ها نیز تضمین‌کننده رفع نابرابری و دسترسی مناسب آحاد ملت، خاصه مردم مناطق دوردست کشور به خدمات و مراقبت‌های سلامت خواهد بود.
نتیجه‌گیری: حفظ، ارتقاء و بازگرداندن سلامت، برقراری عدالت در سلامت و به حداقل رساندن تفاوت‌های قابل اجتناب در سلامت از اساسی‌ترین اهداف نظام سلامت است. دستاوردهای چهار دهه دوران انقلاب، در راستای اساسی‌ترین اهداف نظام سلامت بوده است و نیل به اهداف آرمانی و تحقق عدالت در همه شئون نظام سلامت مرهون تلاش‌ها و دستاوردهای آتی است.
 
 
واژه‌های کلیدی: عدالت - عدالت در سلامت - مراقبت‌های بهداشتی اولیه - شبکه بهداشت و درمان - پاسخگویی - عوامل اجتماعی تعیین‌کننده سلامت – مسئولیت‌پذیری، ادغام
متن کامل [PDF 295 kb]   (522 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/21 | پذیرش: 1398/7/21 | انتشار: 1398/7/21


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها