[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
مجوز رتبه علمی پژوهشی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 437-423 برگشت به فهرست نسخه ها
طرح ژنریک دارو، مصداق عدالت در سلامت در حوزه خدمات دارویی
چکیده:   (4117 مشاهده)
چکیده
زمینه و هدف: عدالت در سلامت و استفاده از داروهای ژنریک به‌عنوان ابزاری مهم در حوزه بهره‌وری منابع مالی یکی از عوامل مهم در حوزه اقتصاد سلامت در دنیا است، در ایران رویکرد طرح تحول نظام دارویی ایران که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در حوزه سلامت روی داد و راهبردهای آن در خصوص تقلیل هزینه‌های دارویی گامی مؤثر در این مهم بود.
یافته‌ها: از عوامل اصلی عدم بهره‌وری در عدالت در سلامت در مبحث دارو استفاده کمتر از داروهای ژنریک و به کار بردن داروهای گران قیمت برند و استفاده از داروهای غیراستاندارد و داروهای تقلبی و استفاده غیرمنطقی و بی‌اثر بعضی داروها است، در طول 40 سال گذشته، روند رو به رشد تجویز و ارائه داروهای ژنریک به جای داروهای اختصاصی یا "برند"، موجب افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی میلیاردها پوند در کشورهای دنیا و در نظام سلامت شده است.
در مطالعه قیمت‌های مشخص شده داروهای ژنریک درآمریکا، جنوب شرقی آسیا و مدیترانه شرقی توسط بخش عمومی در نزدیکی قیمت‌های مرجع بین‌المللی هستند ولی در مناطق آفریقایی، اروپایی و مناطق غربی پاسیفیک، دولت‌ها به‌طور متوسط34 تا 44درصد بیشتر از آنچه که مورد نیاز است، پرداخت می‌‌کنند.
در استرالیا، کاهش قیمت اجباری و افشای قیمت‌ها به‌منظور تقلیل قیمت داروها و حصول اطمینان از بازپرداخت هزینه‌ها منجر شد که قیمت‌های واقعی مشخص شوند. علاوه‌براین، تفاوت قیمت، عاملی تعیین‌کننده برای بیماران جهت پذیرش داروهای ژنریک بود، زیرا بیماران زمانی جانشین ژنریک را رد می‌کنند که هزینه صرفه‌جویی شده یا تفاوت قیمت حداقل باشد.
در ایران نیز برای بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها در "نظـام نـوین دارویی کشور" پنـج اصل به‌طـور مشخـص مطرح شد: 1- استفاده از نام ژنریک 2- واردات متمرکز با محوریت مؤسسات تحت کنترل دولت 3- توزیع دارو در سراسر کشور 4- تملک کارخانه‌های دارویی چند ملیتی 5- معرفی علمی داروهای ژنریک
نتیجه‌گیری: کشورهای متعددی در دنیا برای کاهش هزینه‌های پرداختی و بهره‌وری بیشتر از بودجه‌های دولتی و بیمه‌ها و عدالت در سلامت به استفاده و ترغیب از داروهای ژنریک پرداخته‌اند. نظام دارویی نوین ایران یا طرح ژنریک که از سال 1358 به‌تدریج شروع و سال به سال مراحل تکوین خویش را طی کرد توانست تأثیر مهمی در بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و در دسترس بودن داروهای مورد نیاز بیماران با کیفیت کاملاً قابل‌قبول با هزینه‌های پرداختی کمتر توسط بیماران به انجام رساند از این‌روی باید قبول کرد که اجرای نظام دارویی ایران (طرح ژنریک) تأثیری کاملاً مثبت در نظام سلامت بوده است.
واژه‌های کلیدی: نظام دارویی، داروهای ژنریک، سلامت، ایران
متن کامل [PDF 456 kb]   (1583 دریافت)    
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/20 | پذیرش: 1398/7/20 | انتشار: 1398/7/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Generic Drug System, an Example of justice in health in the field of pharmaceutical services . Iran J Cult Health Promot 2018; 2 (4) :423-437
URL: http://ijhp.ir/article-1-125-fa.html

طرح ژنریک دارو، مصداق عدالت در سلامت در حوزه خدمات دارویی. نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت. 1397; 2 (4) :423-437

URL: http://ijhp.ir/article-1-125-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشريه فرهنگ و ارتقاء سلامت Iranian Journal of Culture and Health Promotion
بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645